16. Találkozó Zabokban

Találkozó Zabokban

Projektünk horvátországi találkozóját 2014. március 10-13. között tartottuk Zabokban. Iskolánkat három tanuló és három tanár képviselte.
A találkozóra készülve diákjaink egy kérdőív segítségével, amely a német BBS Osterholz-Scharmbeck iskolában készült, megvizsgálták a budapestiek, valamint iskolánk tanulóinak és tanárainak közlekedési szokásait. Az eredményeket Horvátországban plakátokon, illetve német nyelvű prezentációval mutattuk be.
Ugyancsak a találkozó előtt kutattak diákjaink a Magyarország, illetve iskolánk CO2-kibocsátása témakörben. A mobilitás (tanulók és tanárok utazási szokásai), valamint az iskola energiafogyasztása alapján megvizsgálták intézményünk CO2-lábnyomát, és ezeket az eredményeket is plakátokon, illetve német nyelvű prezentációval mutattuk be Zabokban.
A partneriskolák találkozón résztvevő diákjai két vegyes csoportban javaslatokat dolgoztak ki a környezetbarát mobilitással és a CO2-kibocsátás csökkentésével kapcsolatban. A javaslatokat röplapokon foglalták össze, és ezeket Zabok két főterén szétosztották a város lakóinak.
Zabokból gyalogtúrát tettünk a közeli Picelj hegyre, ahol egy turistaházban klímakvízt játszottunk a "Legyen ön is milliomos" kvíz szabályai szerint. Két-két különböző országból érkezett tanuló játszott együtt, a nyeremények tradicionális horvát gyerekjátékok voltak.
A találkozó résztvevőinek jelenlétében nyílt meg a "Fahrrad" című kiállítás a horvát és a német iskola diákjainak fényképeiből.

A koordinátorok a budapesti találkozó előkészületeiről és programjáról, valamint a projekt keretében még elvégzendő feladatokról egyeztettek.