6. Treffen - Wien

Projektünk második találkozóját 2013. április 8-11. között tartottuk a bécsi partneriskolában. A találkozón minden projektpartner részt vett, intézményünket négy diák és három tanár képviselte: Egyed Dalma és Várhegyi Orsolya 12. E, Molnár Tímea és Fauszt Benedek 10. E osztályos tanulók, valamint Plánk Tibor igazgató úr, Horváth Terézia kapcsolattartó és Csányi Tibor tanár úr.

Az első munkanapon a német nyelvű iskola-bemutatók után a „Klíma és időjárás a képzőművészetben” című tárlatvezetésen vettünk részt a Kunsthistorisches Museum-ban. Itt megismerhettük a természetábrázolás sajátosságait a festészetben, majd este a valóságban is felkerestünk egy erdőt: a bécsi Környezetvédelmi Hivatal munkatársa vezette csoportunkat a Bécsi Erdőben, és bemutatott néhány ott honos növény- és állatfajt, valamint beszélt az ott folyó természetvédelmi tevékenységről.

A találkozón résztvevő diákok a kiutazás előtt minden partneriskolában önálló kutatómunkát végeztek a klímaváltozás okairól és következményeiről, majd ennek alapján iskolánként egy-egy rövidfilmet készítettek. A filmeket a bécsi találkozó második munkanapján egy moziban vetítettük le, köztük a hunfalvysok munkáját is, amely Csányi Tibor tanár úr irányításával készült.A projektfelelős tanárok a találkozón egyeztettek az elvégzett, illetve a következő időszakban megvalósítandó tevékenységekről, valamint a 2013-as dániai és franciaországi találkozók részleteiről.
A szabadidőben természetesen volt lehetőségünk megismerkedni az osztrák főváros nevezetességeivel, megkóstoltuk az igazi bécsi Sacher-tortát és partnereinkkel gyakorolhattuk a német nyelvet is.