17. Találkozó Budapesten

Találkozó Budapesten

Projektünk budapesti találkozóját 2014. március 23-26. között tartottuk. Öt partneriskolánkból összesen 20 diákot és 17 tanárkollégát láttunk vendégül.

A találkozó előtt a résztvevő diákok saját városukban, a találkozó során pedig vegyes csoportokban Budapesten kerestek fel piacokat, üzleteket, és ezek kínálatát közös klímavédelmi szempontok alapján vizsgálták. Az eredményekből plakátokat, illetve elektronikus prezentációkat készítettek, majd német nyelvű kiselőadásokban mutatták be őket.

A találkozó résztvevői felesleges termékeket, illetve ezekről készült fotókat is hoztak otthonról. A fotókat a diákok plakátokra ragasztották, majd a termékekből és a plakátokból kiállítást rendeztünk az iskolában. A kiállítás megnyitóján minden partneriskola tanulói német nyelven mutatták be felesleges termékeiket.

Az utazás előtt a diákok utánanéztek, milyen adózási szabályok vonatkoznak hazájukban a közúti és légi közlekedésre, valamint az élvezeti cikkekre. A találkozón plakátokon, majd német nyelvű kiselőadások keretében foglalták össze eredményeiket.

A találkozó egyik programjaként Somodi István, a veresegyházi GE munkatársa angol nyelvű előadás keretében mutatta be, milyen intézkedéseket tesz a cég környezetvédelem, illetve a fenntartható fejlődés érdekében.


A projekttevékenységek mellett vendégeinkkel közös sétát tettünk a budai hegyekben, német nyelvű vezetés keretében ismerkedtünk meg a szemlőhegyi barlanggal és a budai várral, és hajóztunk a Dunán. A találkozót búcsúesttel zártuk, a vacsora az iskolában főzött gulyásleves volt.